بازی امارات در زمین رژیم صهیونیستی و آمریکا-راهبرد معاصر
۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند اردوغان: از ثبات سوریه و حاکمیت آن بر سرزمین‌های خود حمایت می‌کنیم اسپوتنیک: عراق روند بازگرداندن ۲۰۰۰ سرباز سوری را از امروز آغاز می‌کند پوتین: روسیه ۴ هزار نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرد / هنوز بشار اسد را پس از آمدن به مسکو ندیده‌ام پزشکیان در نشست دی هشت: کشور‌های اسلامی با همگرایی مقابل جنایات رژیم صهیونیستی بایستند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
راهبرد معاصر بررسی می‌کند؛

بازی امارات در زمین رژیم صهیونیستی و آمریکا

بازگشایی سفارت اسرائیل در امارات آن هم یک سال پس از عادی سازی روابط میان دو کشور نشان‌دهنده حرکت «لاک‌پشتی» پروژه معامله قرن به سمت اهداف خود است. آمریکا برای کاهش نفوذ چین در منطقه منا، به دنبال ایجاد اتحاد میان متحدین عرب خود با اسرائیل است تا ضمن پر کردن خلا امنیتی عدم حضور نیروهای آمریکایی، طرح کریدور ارتباطی «راه ابریشم» چین را هم بی‌اثر کند.
محمد بیات؛ کارشناس منطقه غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۹ - ۱۱ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 02
کد خبر: ۹۳۸۲۹

بازی امارات در زمین رژیم صهیونیستی و آمریکا

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ روز سه شنبه 29 ژوئن 2021، یائیر لاپید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در نخستین سفر منطقه‌ای خود راهی امارات متحده عربی  شد تا سفارت این رژیم را در ابوظبی افتتاح کند. این رخداد تاریخی در امتداد میراث «صلح ابراهیم» است که توسط دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو پایه‌ریزی شده است. رویایی که نتانیاهو به دلیل پاندمی ویروس کرونا، جنگ قدرت داخلی، عدم اجازه اردن برای عبور هواپیما «بی بی» و «گابی اشکنازی» از دست داد و نتوانست از این سفر برای کارزار انتخاباتی خود بهره ببرد.

 

 سفر اخیر لاپید تقریبا پس از گذشت یکسال از عادی‌سازی روابط میان دو کشور اتفاق افتاده است. حال ما شاهد نخستین سفر وزیر خارجه اسرائیل به امارات بودیم که این امر نشان دهنده عدم تغییر در سیاست های راهبردی تل آویو در حوزه سیاست خارجی در دولت‌های مخلتف است. به گزارش خبرگزاری رسمی امارات، وزاری خارجه اسرائیل و امارات در ابوظبی توافق‌نامه همکاری در حوزه‌های اقتصادی و تجاری امضا نمودند. علاوه بر افتتاح سفارت، لاپید در کنار عبدالله بن زاید آل النهیان کنسولگری رژیم صهیونیستی را در دبی افتتاح کرد. همچنین لاپید از غرفه اسرائیل در نمایشگاه «اکسپو2020» بازدید کرد. نمایشگاهی که به دلیل محدودیت های کرونایی در اکتبر 2021 شروع به کار خواهد کرد.

 

به گزارش «تایمز اسرائیل» یائیر لاپید در مراسم افتتاح سفارت اسرائیل در ابوظبی گفت:«امروز اینجا ایستاده ایم؛ زیرا ما صلح را بر جنگ، همکاری را به درگیری و آسایش کودکانمان را به خاطرات تلخ گذشته ترجیح داده ایم. توافقنامه را رهبران امضاء می کنند اما صلح با عمل بنا می شود» وی در ادامه برای آنکه در جایگاه سیاست‌مداری اخلاق‌گرا قرار بگیرد از نخست وزیر پیشین و رقیب سیاسی خود یعنی بنیامین نتانیاهو که به عنوان معمار صلح ابراهیم شناخته می شود تشکر کرد. لاپید همچنین از دونالد ترامپ و رییس جمهور کنونی آمریکا نیز تشکر نمود. وزیر خارجه اسرائیل در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت:«ما از اینجا نمی رویم. خاورمیانه خانه ما است. ما اینجا ماندنی هستیم. از همه کشورهای منطقه دعوت می کنیم تا این واقعیت را بپذیرند و وارد فرآیند گفت و گو شوند.» نور الکعبی وزیر فرهنگ و توسعه دانش امارات نیز گفت:«بسیار مهم است تا ما خود و کودکان مان را برای جهانی نو آماده کنیم» او اشاره کرد که دولت وی در زمینه های هوش مصنوعی، شهرهای سبز، کووید-19، تجارت و گردشگری آماده همکاری با تل آویو است.

 

لاپید در کنفرانس مطبوعاتی با همتای اماراتی خود به شکل علنی امارات را به عنوان بازیگر اصلی جهان عرب در مناقضه میان اعراب و اسرائیل معرفی کرد. او در ادامه با تهدید مقاومت اسلامی گفت که اگر حماس سیاست‌هایش را کنار نگذارد، روند سرمایه گذاری برای بازسازی غزه متوقف خواهد شد. این عبارت نشان دهنده آن است که اسرائیل قصد دارد تا با جایگزین کردن امارات به جای کشورهایی همچون قطر، اشراف اطلاعاتی-اقتصادی بر نوار غزه پیدا کرده تا از این طریق گروه‌های مقاومت را تضعیف و جریانات نزدیک به محور لیبرال-محفظه کار را تقویت کند.

 

گروه‌های فلسطینی از حماس تا فتح نیز نسبت به سفر یائیر لاپید به امارات عربی متحده واکنش منفی نشان دادند. محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنانی توافق‌نامه های کشورهای عربی با اسرائیل را توهمی بیش ندانست که به جایی نخواهد رسید. عباس در ادامه افزود که حوادث اخیر در بیت‌المقدس نشان داد که ملت فلسطین طرح موسوم به «معامله قرن» را نخواهند پذیرفت. جنبش مقاومت اسلامی (حماس) نیز افتتاح سفارت اسرائیل در ابوظبی را نشان‌دهنده پافشاری امارات در مسیر اشتباهی دانست که در پیش گرفته است. جبهه مردمی آزادی‌بخش فلسطین نیز ضمن محکوم کردن این اقدام ابراز امیدواری کردند که ملت های عرب در امارات و سراسر منطقه مخالفت خود را با این سیاست اعلام کنند. این مواضع واحد از سوی گروه‌های فلسطینی نشان‌دهنده آن است که ایشان نسبت به پروژه به حاشیه راندن مسئله فلسطین توسط اعراب حاشیه خلیج  فارس با همراهی آمریکا آگاه شدند. کشورهای محافظه‌کار منطقه به دنبال آن هستند تا با از بین بردن حساسیت‌ها نسبت به مسئله قدس، ایران و جبهه مقاومت را به عنوان تهدید شماره یک جهان اسلام به تصویر بکشند.

 

بسیاری از کارشناسان مسائل آمریکا معتقدند که در مواجهه با دولت اسرائیل به دلیل نفوذ گسترده «آیپک» فرقی میان دو حزب دموکرات و جمهوری خواه وجود ندارد و مسئله حمایت از صهیونیست‌ها تبدیل به موضوعی فراجناحی شده است. شاهد این مدعا را می توان در حمایت های علنی جوزف بایدن و آنتونی بلینکن از میراث ترامپ یعنی صلح ابراهیم دانست. دموکرات‌ها با وجود آنکه در مسائل مختلف همچون پیمان آب وهوایی پاریس، توافق نامه هسته‌ای با ایران، لغو منع ورود مسلمانان به آمریکا و... در جهت مخالف سیاست ترامپ حرکت می‌کنند؛ اما در موضوع اسرائیل تغییر محسوسی در سیاست‌ها ایجاد نکرده و موضوع انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس، ضمیمه شدن بلندی های جولان به خاک اسرائیل، روند جدید صلح با اعراب و ... را به رسمیت شناخته و در امتداد میراث نئومحافظه‌کاران حرکت می‌کنند.

 

در آگوست 2020 روابط امارات و اسرائیل پس از یک دهه ارتباط پنهانی علنی شد. امارات در برابر علنی‌کردن این توافق موفق شد تا مجوز خرید هواپیمای«اف-35» را از واشنگتن دریافت کند. مراکش، بحرین و سودان دیگر کشورهای عرب منطقه هستند که با میانجی‌گری دولت آمریکا به توافق صلح ابراهیم پیوستند. البته کشورهایی همچون عربستان سعودی، عمان، قطر و ... نیر در مسیر مذاکره برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی قرار دارند که هنوز این مذاکرات به نتیجه نرسیده است.

 

بهره سخن

بازگشایی سفارت اسرائیل در امارات آن هم یک سال پس از عادی سازی روابط میان دو کشور نشان‌دهنده حرکت «لاک‌پشتی» پروژه معامله قرن به سمت اهداف خود است؛ اما نمی‌توان این پروژه را صرفا طرحی برای مسئله فلسطین دانست. ایالات متحده آمریکا برای کاهش نفوذ چین در منطقه منا به دنبال ایجاد اتحاد میان متحدین عرب خود با اسرائیل است تا از این طریق ضمن پر کردن خلا امنیتی عدم حضور نیروهای آمریکایی، با ایجاد کریدور ارتباطی از خلیج فارس تا دریای مدیترانه همچون «راه آهن صلح»، خط لوله «ایلات-عسقلان» و مسیر دریایی «جده-ایلات» به دنبال بی اثر کردن طرح «بی آر آی» چینی است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار